Fotoblogg

Handle lokalt!

Fokussenteret er et naturlig samlingspunkt på Sørumsand. Denne helgen var det Sørumsanddager, og jeg hadde i oppdrag å dokumentere folkelivet og stemningen rundt senteret.

Å fotografere for det lokale næringslivet synes jeg er spesielt hyggelig, fordi jeg heier på dem! Visste du at da Fokussenteret åpnet for 40 år siden, var de et av de største butikksentrene på Nedre Romerike? Men mye har skjedd siden den gang: På Romerike dominierer nå de store kjøpesenterne. Vårt handlesmønster viser at vi som bor her ofte drar ut av Sørumsand for å gjøre de store innkjøpene. Det er synd! Ønsker vi å bevare et variert lokalt næringsliv, er vi også nødt til å bruke det.

Hvert år arrangeres det Sørumsandsdager. Med en rekke boder, arrangementer og gode tilbud våkner Sørumsand til liv. I år var det rekordvarme og strålende vær, og under kan du se noen av stemningsbildene.

 
Personlighet varer lengst

– Dette bildet velger vi til veggen. Her har du fanget øyeblikket og de ulike personlighetene som best forteller hvordan vi er som familie, sier de til meg. Jeg opplever at flere kunder ikke velger det mest «perfekte» bildet (fotografens valg), men gjerne det ærligste.

Read More

Skreddersydde familiebilder

Denne vinteren har jeg hatt et hyggelig samarbeid med familien Olsen Gressberg som hadde klare ønsker hvilke familiebilder de ville ha på veggen. Slike prosjekter er de beste jeg vet!

Read More

– Gode fotografier er en investering for meg

Kunstner Ellen Marie Blakstad Paus ser på gode fotografier av sine kunstverk som en investering. Både for å synliggjøre de på nettsiden og i søknader om utstillingplass, med kritiske juryer som bedømmer.

Read More

Å velge hverdagen

– Hvorfor valgte dere akkurat dette bildet å ha på veggen?, spurte jeg
– Det er jo sånn hverdagen er. Dette var faktisk det første bildet vi plukket ut, svarte foreldrene.

Read More